Вибір рубрики

Cправжній маг бджільництва

05.03.2024

Історія Петра Чорноморця з Одещини – це справжня казка про бджолине царство, де головна героїня – цариця-бджола, а Петро – вірний її слуга із 43-річним стажем. Його родина вшановує бджіл як годувальниць, а сам він називає їх маленькими диво-трудівницями, які дарують солодкий мед, квітковий пилок, королівське желе та навіть «царські» свічки.

З дитинства Петро занурився у світ бджільництва, де навчився усьому від свого батька. Він ділиться секретами успішного взятку меду, розповідаючи про вулики-лежаки та багатокорпусні вулики, де бджоли зберігають мед над собою.

Але не тільки медом славиться пасіка Петра. Тут виробляють пергу, забрус, прополіс, маточне молочко, квітковий пилок, і навіть роблять царські свічі! Петро з ентузіазмом розповідає про корисні властивості своїх продуктів, зокрема, про забрус як чудодійний засіб для горла і дихальних шляхів, а також про королівське желе, яке використовують для лікування серцево-судинних захворювань.

Цікавим є його спосіб збору квіткового пилку, який він вважає панацеєю від усіх хвороб. Петро встановлює уловлювачі на вході до вуликів, а потім сушить зібраний пилок.

А ще, Петро – майстер на всі руки. Він сам створює усі необхідні інструменти для роботи на пасіці, від уловлювачів пилку до пресів для воску та форм для свічок. Його пристрасть до бджільництва та винахідливість роблять його справу справжнім мистецтвом.

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше