Вибір рубрики

Цінність покривних культур

06.04.2024

Українські фермери все активніше впроваджують вирощування покривних культур, щоб збільшити вміст азоту в ґрунті та покращити його родючість. Ця ідея, що прийшла з-за океану завдяки досвіду американського фермера Стіва Гроффа, поступово знаходить своє місце в Україні.

Грофф показав, як ґрунтообробна редька може збагачувати ґрунт поживними речовинами, стимулювати вирощування комерційних культур і одночасно підвищувати прибутки. В Україні теж можна адаптувати американський досвід, але з урахуванням місцевих природно-кліматичних особливостей.

Грофф радить українським фермерам спілкуватися з колегами, які вже мають досвід висіву покривних культур, і починати експериментувати з невеликих ділянок. Також він наголошує на необхідності розглядати покривні культури як комерційні, щоб максимізувати їх вирощування та прибутки.

Звертаючи увагу на вологість ґрунту та використання природних методів, як-от нульовий обробіток чи біорізноманіття, можна зменшити потребу в добривах і значно покращити стан ґрунтів. Інновації та обмін досвідом відкривають нові можливості для українських аграріїв у вирощуванні більш екологічних та продуктивних культур.

Схожі новини:

06.05.2024

Готова страва із індички

ТМ Kendzer Meat з Дніпра, яка вже 4 роки спеціалізується на переробці індичатини, розширила свій...

Детальніше

06.05.2024

Кукурудзяні поля зменшуються

Європейські фермери збільшують посіви кукурудзи, тоді як українські площі під цією культурою скорочуються. Директорка департаменту...

Детальніше

06.05.2024

Планується зростання поголів’я корів

В Україні за 2023 рік було вироблено 7,34 млн т молока, з яких 4,54 млн...

Детальніше