Вибір рубрики

Ціни на яблука в Україні

15.01.2024

Українським садівникам вдається активно підвищувати ціну на якісне яблуко, повідомляють аналітики проєкту EastFruit. Так, сьогодні якісну продукцію садівників з українських господарств надходить у продаж у діапазоні 14-22 грн/кг залежно від якості, сорту та обсягу партії. Як констатують експерти, ціни на яблука в Україні на сьогодні в середньому на 30% вищі, ніж наприкінці першого тижня січня поточного року.

Сьогодні яблуко в Україні надходить у продаж майже на 50% дорожче, ніж в аналогічний період минулого року. Протягом минулих п’яти років ціни на цю продукцію стабільно встановлюють нові рекорди.

Пропозиція на яблука високої якості на ринку України досить обмежена, що також є причиною зростанню цін. Внаслідок тривалого збнрігання якість продукції починає погіршуватися, що не може не відбиватися на ціні яблук. На початку весни садівники планують продавати найбільш якісне яблуко.

Джерело https://east-fruit.com

Схожі новини:

17.05.2024

Важливість захисту соняшника та сої

На скільки важливо дбати про наші рослини? Особливо коли мова йде про соняшник та сою....

Детальніше

17.05.2024

Рекорд із експорту лохини

У 2023 році Україна встановила рекорд, експортувавши понад 4 тисячі тонн свіжої лохини на зовнішні...

Детальніше

17.05.2024

Правила сільськогосподарської політики

Рада Європейського Союзу взялася оновити правила спільної сільськогосподарської політики, і це велика новина для наших...

Детальніше