Вибір рубрики

Ціни трохи збільшилися

04.04.2024

Гей, чули останні новини зі світу свинарства? Ціни на свинину таки пішли вгору на початку квітня. Виявляється, в кінці минулого місяця свиней забійних кондицій стали брати дорожче на пару-трійку гривень за кіло, і тепер за них дають близько 58-60 грн за кіло. Отже, середня ціна зараз балансує на межі 58,2 грн/кг, що на 5% вище, ніж тиждень тому.

Кажуть, що для багатьох, хто займається закупівлями, цей стрибок став сюрпризом, бо всі думали, що ціни ось-ось стабілізуються. Але як тільки почали торгуватися, активність заготівельників злетіла вгору, а пропозиція свинини залишилась на тому ж рівні.

Звісно, не всі переробники відчули ріст продажів, декому ще доводиться розпродувати залишки, але деякі зауважили, що з приходом тепла та святкуванням Великодня торгівля трохи ожила.

Що стосується прогнозів, то в м’ясопереробній галузі далеко не всі готові робити якісь далекосяжні плани, але є думка, що ціни ще можуть зрости. Отакі справи!

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше