Вибір рубрики

Ціни трохи збільшилися

04.04.2024

Гей, чули останні новини зі світу свинарства? Ціни на свинину таки пішли вгору на початку квітня. Виявляється, в кінці минулого місяця свиней забійних кондицій стали брати дорожче на пару-трійку гривень за кіло, і тепер за них дають близько 58-60 грн за кіло. Отже, середня ціна зараз балансує на межі 58,2 грн/кг, що на 5% вище, ніж тиждень тому.

Кажуть, що для багатьох, хто займається закупівлями, цей стрибок став сюрпризом, бо всі думали, що ціни ось-ось стабілізуються. Але як тільки почали торгуватися, активність заготівельників злетіла вгору, а пропозиція свинини залишилась на тому ж рівні.

Звісно, не всі переробники відчули ріст продажів, декому ще доводиться розпродувати залишки, але деякі зауважили, що з приходом тепла та святкуванням Великодня торгівля трохи ожила.

Що стосується прогнозів, то в м’ясопереробній галузі далеко не всі готові робити якісь далекосяжні плани, але є думка, що ціни ще можуть зрости. Отакі справи!

Схожі новини:

03.05.2024

З’явилися перші сходи картоплі

Цьогорічний сезон картоплі розпочався з позитивних нот, адже погода дозволила фермерам почати посівну роботу дещо...

Детальніше

03.05.2024

Один із найкращих вишів України

Сумський національний аграрний університет потрапив до переліку 25 найкращих вишів України, чого вдалося досягти завдяки...

Детальніше

03.05.2024

Українці частіше купують імпортний сир

Українські виробники сирів та масла мають всі підстави насторожитись через зростання імпорту цих продуктів. Як...

Детальніше