Вибір рубрики

Дбайливе ставлення до здоров’я ґрунтів

13.03.2024

У «Укрлендфармінгу» започаткували нову ініціативу, мета якої – дбайливе ставлення до здоров’я ґрунтів за допомогою біопрепаратів. Віктор Єсипенко, який курує агровиробництво в компанії, розповів, що тепер вони вирішили не обмежуватися лише хімічними засобами захисту рослин. Вони звернули увагу на методи, що дозволяють боротися з патогенами набагато ширше, де використання ЗЗР є лише одним з останніх кроків.

Одним із ключових напрямів їхньої стратегії стане застосування біопрепарату «Склероцид», який, завдяки грибам-антагоністам і бактеріям у складі, здатен не тільки знищувати патогени, але й знезаражувати ґрунт. Єсипенко наголосив, що хімічний захист залишається в арсеналі компанії, але з особливим акцентом на використанні протруєного насіння і внесенні ЗЗР у поєднанні з піретроїдами для профілактики.

Такий підхід є частиною ширшої стратегії «Укрлендфармінгу», спрямованої на оптимізацію весняної посівної кампанії та відмову від деяких традиційних агротехнічних прийомів на користь новітніх, екологічно чистих методів обробки ґрунту.

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше