Вибір рубрики

Дівчата будуть трактористками

18.04.2024

На Волині справжня революція у світі трактористів розгортається! Щорічно тисяча учнів випускаються з профтехосвітніх закладів, але здається, що це ще не межа, бо попит на таких фахівців тільки росте. І ось що цікаво – тепер не лише хлопці, а й дівчата стають трактористками! Півсотні волинянок вже здобувають цю професію, що раніше було неможливо.

Юрій Матвійчук, з Колківського центру профосвіти, каже, що дівчата навчаються навіть краще за хлопців – спокійніше та уміліше. А директорка цього центру, Людмила Панасюк, сама трактористка за фахом, розповідає, що через війну багато жінок пішли вчитися, адже чоловіки на фронті, а землю треба обробляти.

Навіть заступник начальника управління освіти і науки Волині, Олександр Ткачук, каже, що техніка змінилася, і тепер вібрація від трактора не так шкідлива, тому й дозволили жінкам навчатися на трактористок. Зараз трактористи – одна з топ-професій у волинських училищах.

Схоже, що аграрна Волинь поповниться новим поколінням фахівців, і це дуже класно, що серед них буде чимало сильних та рішучих жінок!

Схожі новини:

19.05.2024

Херсонська черешня дозріває

Уявіть собі, на Херсонщині у фермерському господарстві "Енограй" (ТМ FruitOk) на 50 гектарах виросли черешні...

Детальніше

18.05.2024

Взаємовигідне співробітництво

Уявіть собі, як Україна і Чилі, два краї сидять разом за столом і думають, як...

Детальніше

18.05.2024

Жир перетворять у батарейку

Вчені придумали, як перетворити курячий жир на батарейки! Замість того, щоб викидати жир, його можна...

Детальніше