Вибір рубрики

Для розмінування та підготовки ґрунтів

25.01.2024

Україна виготовляє власні машини для розмінування та підготовки ґрунтів. Окремі машини різних типів для розмінування та підготовки ґрунтів вже використовують в роботі, пише SEEDS.

Про це розповіла Суспільному заступниця міністра з питань стратегічних галузей промисловості Ганна Гвоздяр. За її словами, є чималий запит насамперед на техніку, що може робити детекцію – визначити стан забруднення або замінування території.

“Є перші машини для механічного розмінування, виготовлені в Україні. Їх всього 3 типи: катковий, молотковий та фрезерний тип. Нині є одна машина молоткового типу, яка використовується і яку закуповують. Вони вже виготовляються в більшій кількості і вони вже працюють. Машина для підготування каткового типу вже теж є”, – говорить вона.

Через різницю у ґрунтах в північних та південних регіонах вибухові предмети та міни можуть “по-різному себе поводити”. Відтак, як зазначає заступниця міністра, для розмінування на різній місцевості необхідна різна техніка.

За матеріалами SEEDS.

Схожі новини:

18.10.2024

Свинина у живій вазі дешевшає

Ціни на свиней у живій вазі знизилися в середині жовтня. Про це повідомила асоціація «Свинарі...

Детальніше

17.10.2024

Лохина смачна і корисна

України давно знаходиться серед лідерів країн-еспортерів лохини.За темпами зростання експорту ми опинилися у трійці світових...

Детальніше

16.10.2024

Ситуація зі свинарством

Ситуація зі свинарством в Україні залежить від соціально - екаономічного стану. Поголів'я свиней, її килькість...

Детальніше