Вибір рубрики

Для здорового саду

19.04.2024

Останнім часом наші сади та поля частіше стали відчувати на собі непрохані візити оленки волохатої, шкідника, який особливо активізується при певних температурних умовах. Спеціалісти від компанії LNZ Group поділилися, що ці невеликі, але жадібні жуки, виповзають на поверхню, коли температура ґрунту та повітря досягає певної позначки, і їхня активність особливо виражена у теплі та сонячні дні.

Цікаво, що оленки волохаті – це справжні мандрівники у світі рослин, перебираючись від однієї культури до іншої, залежно від періоду їх цвітіння. Вони влаштовують справжній шабаш на квітках, виїдаючи їхні найцінніші частини, що може призвести до значних втрат врожаю.

Зараз, коли надворі все частіше замає теплими днями, оленка волохата знову вийшла на “полювання”. Щоб не дати їм влаштувати на своїх ділянках свято живота, аграрії мають гарно попрацювати з хімічними обробками. Та ось халепа: збіг часу їх активності з періодом цвітіння багатьох культур вимагає від фермерів особливої уважності та обережності, щоб не нашкодити бджолам.

Але, не варто впадати у відчай, адже існують препарати, що дозволяють провести обробку ефективно та безпечно. Наприклад, в арсеналі компанії DEFENDA є засоби, які можуть допомогти у боротьбі з цими непроханими гостями, не завдаючи шкоди нашим бджолам. Головне – діяти обережно, вибираючи малотоксичні інсектициди та не забувати про додаткові засоби, які підвищують ефективність основного препарату.

Схожі новини:

19.05.2024

Херсонська черешня дозріває

Уявіть собі, на Херсонщині у фермерському господарстві "Енограй" (ТМ FruitOk) на 50 гектарах виросли черешні...

Детальніше

18.05.2024

Взаємовигідне співробітництво

Уявіть собі, як Україна і Чилі, два краї сидять разом за столом і думають, як...

Детальніше

18.05.2024

Жир перетворять у батарейку

Вчені придумали, як перетворити курячий жир на батарейки! Замість того, щоб викидати жир, його можна...

Детальніше