Вибір рубрики

Допомога агросектору України

21.03.2024

Україна отримала від ЄС €4,5 мільярда допомоги, і це тільки початок. Частина цих коштів вже надійшла, а ще один кусень у розмірі €1,5 мільярда очікуємо в квітні. Але що найцікавіше, Україна взялася за мегаамбітний план реформ на найближчі чотири роки, щоб залучити від Європи ще €50 мільярдів. І в агросекторі також буде діяти!

Уряд розробив план, де передбачено, що аграріям треба буде впоратися з купою викликів: від удосконалення протоколів між реєстрами до створення уніфікованої з ЄС системи для агросектора. І не тільки це! Є ще план з розмінування та допомога фермерам, якій особливо постраждали від війни.

Цікаво, що до цієї великої справи залучено не одне міністерство, а цілу трійцю: Мінагрополітики, Мінекономіки та Мінфін. Вони мають злагоджено працювати, щоб усе вийшло якнайкраще. Звісно, це великий виклик, але і велика можливість для України показати всьому світу, на що ми здатні.

І головне, здається, уряд дійсно ставиться до цього серйозно, адже планують навіть допомогу фермерам на розмінування земель. Так що тримаємо кулаки за успіхи у цій великій справі і сподіваємось, що всі ці зусилля принесуть плоди не тільки у вигляді європейських грантів, але й у вигляді сталого розвитку агросектору України.

Схожі новини:

21.10.2024

Борщ “Діоніса” та оливки з аличі

У Львові є одне особливе кафе, яке точно варте твоєї уваги – “Інші”. Тут готують...

Детальніше

20.10.2024

Смачна диня-чері для вибагливих

Селекціонери з компанії Superfruiter створили унікальний сорт маленької дині з їстівною шкіркою, яку можна їсти,...

Детальніше

19.10.2024

Продукти для покращення пам’яті

Експерти визначили, що ферментовані продукти можуть допомогти не лише з травленням, а й підтримувати мозкову...

Детальніше