Вибір рубрики

Допомога для української меліорації

27.03.2024

Україна отримала 25 одиниць техніки від одного з провідних світових виробників із Японії, Komatsu, в рамках Проекту міжнародної технічної допомоги “Програма екстреного відновлення” та “Невідкладна підтримка аграрного сектору”.

Колісні та гусеничні екскаватори, універсальні екскаватори-навантажувачі та бульдозери вже передано водогосподарським організаціям Державного агентства України з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм, повідомляє Мінагрополітики.

“Це велика допомога для української меліорації. Ми вдячні нашим японським друзям за підтримку розвитку меліоративної системи в Україні. Важливо, що ми отримуємо допомогу вже зараз, не чекаючи перемоги, і можемо реалізовувати заплановані заходи для збереження та розвитку меліоративної системи України”, – наголосив радник Міністра аграрної політики та продовольства України Михайло Соколов під час передачі техніки в Одеській області.

Окрім Одещини, японську техніку вже отримали водогосподарські організації Запорізької області – три одиниці та Рівненської області – сім одиниць.

Загалом Уряд Японії в рамках проєкту підтримки аграрного сектору надасть державним експлуатаційним організаціям Держрибагентства понад 90 одиниць сучасної техніки від провідних японських та світових виробників – екскаватори, трактори, бульдозери, крани, тралі, тягачі, пікапи, косарки, земснаряди.

Ця техніка значно покращить ефективність виконання ремонтних та обслуговуючих робіт на об’єктах державної меліоративної інфраструктури.

Схожі новини:

27.04.2024

Потребують сирого молока

У Болгарії зараз стикаються з дефіцитом сирого молока, бо місцеві фермери зменшили кількість своїх тварин,...

Детальніше

27.04.2024

Відродження Великодніх традицій

У Кропивницькому започаткували справжній кулінарний ренесанс, повертаючись до корінь Великодніх традицій! Місцевий волонтерський рух "Баба...

Детальніше

27.04.2024

Кафе із присмаком троянд

У маленькому селі на Одещині, що називається Трояндове, скоро відкриється дуже особлива кав’ярня. Це все...

Детальніше