Вибір рубрики

Дощі заважають аграріям

26.04.2024

Останні зливи, що пройшли майже по всій Україні, внесли свої корективи у графік весняної сівби, відставання якої від минулорічного розкладу складає близько 20%. Через дощі фермери поки що не можуть почати сівбу кукурудзи, що викликає певне занепокоєння щодо майбутніх врожаїв.

«Наразі посіяно понад 2 мільйони гектарів ярих культур, у тому числі 748,7 тисяч гектарів кукурудзи, але все ще залишається питання часу, адже сівба важливих культур поки що затримується», — ділиться міністр.

Також Мінагрополітики зазначило, що площі посіву кукурудзи можуть зменшитись на 4,5% порівняно з минулим роком, що може вплинути на загальний урожай зернових, оцінюваний у 52 мільйони тонн цього року проти 58 мільйонів тонн у минулому році.

Міністерство планує, що Україна зможе зібрати 27 мільйонів тонн кукурудзи, 19 мільйонів тонн пшениці та 5 мільйонів тонн ячменю цього року. Натомість минулорічний урожай склав приблизно 60 мільйонів тонн, включаючи 22,2 мільйона тонн пшениці, 30,5 мільйона тонн кукурудзи та 5,7 мільйона тонн ячменю.

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше