Вибір рубрики

Дощі заважають аграріям

26.04.2024

Останні зливи, що пройшли майже по всій Україні, внесли свої корективи у графік весняної сівби, відставання якої від минулорічного розкладу складає близько 20%. Через дощі фермери поки що не можуть почати сівбу кукурудзи, що викликає певне занепокоєння щодо майбутніх врожаїв.

«Наразі посіяно понад 2 мільйони гектарів ярих культур, у тому числі 748,7 тисяч гектарів кукурудзи, але все ще залишається питання часу, адже сівба важливих культур поки що затримується», — ділиться міністр.

Також Мінагрополітики зазначило, що площі посіву кукурудзи можуть зменшитись на 4,5% порівняно з минулим роком, що може вплинути на загальний урожай зернових, оцінюваний у 52 мільйони тонн цього року проти 58 мільйонів тонн у минулому році.

Міністерство планує, що Україна зможе зібрати 27 мільйонів тонн кукурудзи, 19 мільйонів тонн пшениці та 5 мільйонів тонн ячменю цього року. Натомість минулорічний урожай склав приблизно 60 мільйонів тонн, включаючи 22,2 мільйона тонн пшениці, 30,5 мільйона тонн кукурудзи та 5,7 мільйона тонн ячменю.

Схожі новини:

07.05.2024

Експортний потенціал часнику

Михайло Сорока, директор компанії «АГРОМОММ» із Дніпра, переконаний у високому експортному потенціалі українського часнику, але...

Детальніше

07.05.2024

Відновлення теплиць на Херсонщині

Олексій Білий, фермер із Херсонщини, який вирощує овочі, цього року збільшив площі посіву. Вони посадили...

Детальніше

06.05.2024

Логістика має бути мінімальною

Останні два роки фермерське господарство «Риск» у Київській області вирішило сфокусуватися на культурах, які легше...

Детальніше