Вибір рубрики

Дотації на утримання ВРХ

07.02.2024

Цього року наші аграрії, і особливо ті, хто повернувся на свої землі після деокупації, знову зможуть скористатися державними програмами підтримки.

Перший заступник Міністра аграрної політики Тарас Висоцький поділився, що фермери з деокупованих областей, які обробляють до 120 гектарів, можуть отримати 8 тисяч гривень на гектар як безповоротну допомогу. А ті, чиї землі не зазнавали окупації, – 4 тисячі гривень.

Для тих, хто утримує велику рогату худобу, кіз та овець, теж є приємні бонуси. Якщо у тебе від 3 до 100 корів, то на кожну можна отримати 7 тисяч гривень, а за кожну козу чи вівцю, якщо їх у тебе до 500, – 2 тисячі гривень.

Тарас Висоцький також згадав, що триватиме реформа меліорації з бюджетним фінансуванням у 200 мільйонів гривень на обладнання для зрошення. Це можливість для аграріїв модернізувати поливальні системи та забезпечити кращий догляд за своїми полями.

А ще в 2024 році запрацював Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві, тож тепер фермери, які обробляють до 500 гектарів, мають шанс отримати гарантію на кредит. Це справді велика підтримка від держави, яка допоможе аграріям розвиватися та досягати нових висот.

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше