Вибір рубрики

Дрони – оприскувачі на полях

05.03.2024

Наші аграрії це справжні герої сучасності, що зуміли залучити дрони-обприскувачі до роботи на полях. Вони такі, знаєте, маленькі, але відважні помічники, що вже обробили цілих 2,5 мільйона гектарів! Завдяки їм ми маємо більше 400 тисяч тонн врожаю. Це ж купа їжі, на суму аж 3,6 мільярда гривень.

Василь Суховєєв з Drone Agroflot поділився цими вражаючими цифрами на аграрному саміті. І це не все! Ці маленькі літачки допомогли зекономити море води (майже 360 тисяч тонн), ще й на викиди вуглецю наші дрони наставили червону картку, скоротивши їх на 35 тисяч тонн. А палива заощадили – уявляєте? – понад 4 мільйони літрів.

І це ще не кінець! У майбутньому наші агродрони будуть не тільки захищати поля від шкідників, а й боротися з гризунами. А ще з їхньою допомогою зможемо вносити добрива більш точно, завдяки чому на пестицидах можна буде заощадити до 20%. Ось така технологічна агрореволюція в дії!

Схожі новини:

05.09.2024

Новітні досягнення та обмін досвідом – День Поля “АГРО Вінниця”

У Вінниці стартував мега-крутий агро-івент — День Поля "АГРО Вінниця". Це вже вийшло на рівень...

Детальніше

04.09.2024

Щоб соняшник ріс у комфорті

Якщо ви займаєтесь вирощуванням соняшнику або просто цікавитеся агрономією, зверніть увагу на важливість густоти посівів....

Детальніше

03.09.2024

Щеплення баклажанів на томати

Анатолій Пісковий із милого села Малий Кобелячок на Полтавщині зумів виростити такого велетенського баклажана, що...

Детальніше