Вибір рубрики

Дрони – оприскувачі на полях

05.03.2024

Наші аграрії це справжні герої сучасності, що зуміли залучити дрони-обприскувачі до роботи на полях. Вони такі, знаєте, маленькі, але відважні помічники, що вже обробили цілих 2,5 мільйона гектарів! Завдяки їм ми маємо більше 400 тисяч тонн врожаю. Це ж купа їжі, на суму аж 3,6 мільярда гривень.

Василь Суховєєв з Drone Agroflot поділився цими вражаючими цифрами на аграрному саміті. І це не все! Ці маленькі літачки допомогли зекономити море води (майже 360 тисяч тонн), ще й на викиди вуглецю наші дрони наставили червону картку, скоротивши їх на 35 тисяч тонн. А палива заощадили – уявляєте? – понад 4 мільйони літрів.

І це ще не кінець! У майбутньому наші агродрони будуть не тільки захищати поля від шкідників, а й боротися з гризунами. А ще з їхньою допомогою зможемо вносити добрива більш точно, завдяки чому на пестицидах можна буде заощадити до 20%. Ось така технологічна агрореволюція в дії!

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше