Вибір рубрики

Економія на зрошенні

18.03.2024

Розумієте, друзі, як то кажуть, крапля за краплею – і ось вам океан, а в нашому випадку – економія на зрошенні! Владислав Разкевич, зі свого досвіду в «Евкаліпт Р», розкриває, як правильно налаштувати зрошення, щоб не лише допомогти нашим рослинам чудово рости, а й не витрачати зайвих коштів. Ось вам секретик: все починається з умілого вибору місця під культури. Після того, як агроном дасть добро, пора моніторити ґрунт, встановлюючи там зонди, що вимірюють вологість.

Але не поспішайте! Далі іде планування – зрошення це як мистецтво, потрібен план дій. І ось вам результат: економія води до 50% вже за перші пару років. Так, так, Владислав стверджує, що ви окупите витрати на систему автоматизації моніторингу дуже швидко.

І ось ще один трюк від нього – вони розробили власний український датчик, не гірший за австралійського лідера «Сінтек». Такий датчик не тільки вимірює вологість, але й контролює насичення ґрунту солями. І все це можна спостерігати з вашого телефону або ноутбука, не виходячи з дому.

Тож, починаючи з дослідження типової ділянки, ви зможете розуміти, де ваші зусилля принесуть найбільшу користь. Головне тут – зберігати вологу там, де вона найбільше потрібна рослинам, а далі – тільки врожайний успіх вам у руки!

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше