Вибір рубрики

Експорт молочної продукції

05.05.2024

Україна експортує найбільше молочної продукції до Польщі. У 2022 році 63% всього експорту молочних продуктів пішло саме туди, а минулого року цей показник становив 51%. Крім Польщі, значні обсяги експортуються на Балкани та в Румунію. У незначних обсягах готові молочні продукти також продаються до Німеччини та країн Балтії.

Директор “Інфагро” Василь Вінтоняк під час експертної дискусії “Зміни в молочній галузі за два роки війни” зазначив, що в 2022 році Європа стала основним партнером України у продажах молочної продукції. До війни постачання до ЄС були незначними. Найтісніші відносини склалися з Польщею, але ця країна більше експортує своєї продукції в Україну, ніж імпортує.

Варто зазначити, що у 2022 році на ЄС припало 43% всього молочного експорту України. Але минулого року ці обсяги зменшилися. Україна також активно торгує на ринках MENA та в Азії, а також розглядає можливості торгівлі з країнами пострадянського простору, як-от Молдова, Азербайджан, Казахстан та інші.

Схожі новини:

05.09.2024

Новітні досягнення та обмін досвідом – День Поля “АГРО Вінниця”

У Вінниці стартував мега-крутий агро-івент — День Поля "АГРО Вінниця". Це вже вийшло на рівень...

Детальніше

04.09.2024

Щоб соняшник ріс у комфорті

Якщо ви займаєтесь вирощуванням соняшнику або просто цікавитеся агрономією, зверніть увагу на важливість густоти посівів....

Детальніше

03.09.2024

Щеплення баклажанів на томати

Анатолій Пісковий із милого села Малий Кобелячок на Полтавщині зумів виростити такого велетенського баклажана, що...

Детальніше