Вибір рубрики

Експорт молочної продукції

05.05.2024

Україна експортує найбільше молочної продукції до Польщі. У 2022 році 63% всього експорту молочних продуктів пішло саме туди, а минулого року цей показник становив 51%. Крім Польщі, значні обсяги експортуються на Балкани та в Румунію. У незначних обсягах готові молочні продукти також продаються до Німеччини та країн Балтії.

Директор “Інфагро” Василь Вінтоняк під час експертної дискусії “Зміни в молочній галузі за два роки війни” зазначив, що в 2022 році Європа стала основним партнером України у продажах молочної продукції. До війни постачання до ЄС були незначними. Найтісніші відносини склалися з Польщею, але ця країна більше експортує своєї продукції в Україну, ніж імпортує.

Варто зазначити, що у 2022 році на ЄС припало 43% всього молочного експорту України. Але минулого року ці обсяги зменшилися. Україна також активно торгує на ринках MENA та в Азії, а також розглядає можливості торгівлі з країнами пострадянського простору, як-от Молдова, Азербайджан, Казахстан та інші.

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше