Вибір рубрики

Експорт соняшникової олії

05.04.2024

Ну ось, в Україні березень виявився рекордсменом за обсягами переробки соняшнику — майже 1,5 мільйона тонн! Це на 10% більше, ніж у березні минулого року, і на 9% більше, ніж у лютому. Цікаво, що за останні сім місяців переробили майже 9,3 мільйона тонн, і це на 11% більше, ніж минулого року. Оце так зростання!

Здається, експорт соняшникової олії цього сезону непогано підтримує цю динаміку, завдяки чому порти Одеси та Дунаю працюють доволі стабільно. Але, треба сказати, що урожай соняшнику минулого року був трохи менший, ніж до війни, тож запаси на початок квітня доволі скромні — десь 4,5-5 мільйонів тонн.

Також говорять, що цього сезону можуть переробити від 13,3 до 13,8 мільйонів тонн, що на 4% менше, ніж минулого року. Але все ще буде залежати від того, як піде експорт.

Щодо експорту, то відкриваються нові можливості з ЄС та Туреччиною, але поки що ціни на внутрішньому ринку здаються привабливішими, тому великого експорту не чекають. А в Болгарії з імпортом українського соняшнику взагалі складнощі через надто заплутану процедуру отримання ліцензій. Ну ось, вам і коротко про ситуацію з соняшником в Україні!

Схожі новини:

03.05.2024

Тестування різноманітних сортів культур

Вже цього року група «Агротрейд» відзначиться надзвичайно масштабним планом досліджень, адже вони збираються провести 411...

Детальніше

03.05.2024

З’явилися перші сходи картоплі

Цьогорічний сезон картоплі розпочався з позитивних нот, адже погода дозволила фермерам почати посівну роботу дещо...

Детальніше

03.05.2024

Один із найкращих вишів України

Сумський національний аграрний університет потрапив до переліку 25 найкращих вишів України, чого вдалося досягти завдяки...

Детальніше