Вибір рубрики

Експорт свіжої ріпчастої цибулі

30.03.2024

Україна зараз активно кидає виклик географії, збільшуючи експорт свіжої ріпчастої цибулі. Ось так, у нас тут не лише сало та борщ на розумі! Головний покупець нашої цибулі – це Румунія, що щомісяця забирає майже 2 тисячі тонн цієї пікантної красуні.

Але не думай, що лише Румунія в захваті. Молдова, Болгарія, Австрія та Чорногорія теж в черзі за нашими овочами. І уяви собі, в січні 2024-го навіть Британія вирішила спробувати нашу цибулю. Для нас це трохи незвично, але водночас дуже круто, бо там зараз актуальний дефіцит цибулі.

Ціни на українську цибулю зараз такі низькі, що просто смішно – близько 31 цента за кг. І це при тому, що в Європі та Молдові цибуля дорожча. Навіть у Польщі, де завдяки російському імпорту цибулі ціни одні з найнижчих у ЄС, наша цибуля все одно виходить на 40% дешевше.

А різниця в оптових цінах на цибулю між Україною та Нідерландами, які є головними експортерами цибулі в ЄС, вже майже в два рази. Отже, шанси на те, що наша цибуля підкорить ще більше країн, зростають. Як на мене, то це суперновина, що демонструє, як Україна може круто вийти на міжнародний рівень навіть з такою звичайною продукцією, як цибуля.

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше