Вибір рубрики

Експортний потенціал часнику

07.05.2024

Михайло Сорока, директор компанії «АГРОМОММ» із Дніпра, переконаний у високому експортному потенціалі українського часнику, але поки що українські фермери не надто активно його використовують. За його словами, Україна може стати стабільним виробником часнику, з оборотом галузі не менше 100 млн доларів на рік за наступні 5-10 років.

Він вважає, що вітчизняна часникова галузь потребує відродження, оскільки майже не залишилося промислових виробників, здатних постачати сотні тонн якісного продукту. Підприємства, які раніше працювали на півдні України, знищені війною. Інші виробники теж переживають не найкращі часи, а нові підприємства практично не створюються.

Сорока також зазначив, що в Україні складно знайти якісний посадковий матеріал у достатніх обсягах. Хоча є багато нових сортів, вони не завжди захищені на міжнародному рівні, і тому не можуть успішно конкурувати на глобальному ринку.

Загалом, Михайло вважає, що в галузі є великий потенціал, але фермерам варто активно адаптуватися до міжнародних стандартів, щоб не програвати конкуренцію на ринку ЄС. Він також підкреслює, що бізнес у цій галузі може стати привабливим як з фінансового, так і стратегічного погляду.

Схожі новини:

19.05.2024

Німецька сільськогосподарська техніка

Німецька компанія Schneider вирішила порадувати нас своїм брендом сільськогосподарської техніки Eisen Löwe, який вони відродили...

Детальніше

19.05.2024

Нове лавандове поле

У селі Велика Омеляна на Рівненщині з'явиться нове лавандове поле, яке обіцяє зачарувати всіх своїм...

Детальніше

19.05.2024

Херсонська черешня дозріває

Уявіть собі, на Херсонщині у фермерському господарстві "Енограй" (ТМ FruitOk) на 50 гектарах виросли черешні...

Детальніше