Вибір рубрики

Фантастичні сири, масло й кефір

05.04.2024

На Закарпатті, в селі Іза, є чарівне місце — господарство «Бараново», де з овечого та коров’ячого молока роблять просто фантастичні сири, масло й кефір. Юрій Лепей разом із своєю дружиною Оксаною вирішив повернути славу традиційного вівчарства та сироваріння до цього куточка України. Відтепер тут мешкає зграя з 300 овечок, що щедро ділиться молоком, і 38 джерсейських корівок, завезених з Данії, які славляться своїм жирним молоком, ідеальним для масла, вершків, йогурту та сиру.

Господарство «Бараново» — це не лише про молоко. Тут увага до кожного етапу виробництва, від поля до столу, гарантує найвищу якість продукції. Асортимент сиру захоплює — від м’яких до твердих сортів, кожен знайде собі смак до душі. Та не лише сирами славиться «Бараново». Юрій і Оксана залучають туристів, розповідають історії сироваріння, влаштовують дегустації, щоб кожен міг відчути душу Закарпаття через смак своїх сирів.

Тут ви не лише насолодитеся смаком унікальних сирів, але й дізнаєтеся багато цікавого про сироваріння, відчуєте гостинність та тепло сім’ї Лепеїв. І, звичайно, не залишитеся без крафтових сувенірів — у еколавці можна придбати улюблені сири, а також інші ласощі.

Схожі новини:

06.05.2024

Логістика має бути мінімальною

Останні два роки фермерське господарство «Риск» у Київській області вирішило сфокусуватися на культурах, які легше...

Детальніше

06.05.2024

Грантова програма для бізнеса

Німеччина планує підтримати українські підприємства, які прагнуть здійснити екомодернізацію, за допомогою нової грантової програми. У...

Детальніше

06.05.2024

Готова страва із індички

ТМ Kendzer Meat з Дніпра, яка вже 4 роки спеціалізується на переробці індичатини, розширила свій...

Детальніше