Вибір рубрики

Фермерська професія для жінок

27.04.2024

На Житомирщині надзвичайно популярним стає навчання на фермерські професії! Житомирська обласна служба зайнятості видала цього року 259 ваучерів на освіту, і багато хто з жителів області обрав саме професію фермера. Особливо цікаво, що серед тих, хто вирішив освоїти це ремесло, переважають жінки — 91 !

Нещодавно у Черняхові урочисто вручили свідоцтва групі випускників, які пройшли 10-місячне навчання. П’ять із шести новоспечених фермерів — це жінки. Олена Пашинська, начальниця місцевого відділу служби зайнятості, захоплюється їхніми досягненнями і вірить, що нові знання допоможуть їм втілити мрії в життя, а також нададуть нові можливості, як то водійське посвідчення.

Випускники навчального курсу отримали не тільки фундаментальні знання з агротехніки та ветеринарії, а й кваліфікації водіїв автотранспортних засобів і трактористів-машиністів. Вони вже мають бізнес-ідеї і плани, як використати свої навички для розвитку власних господарств і забезпечення сімей та місцевої громади якісними продуктами.

Отака справа: навчання може відкрити нові двері навіть після 45, і в Житомирській області це доводять на власному прикладі!

Схожі новини:

10.05.2024

Висадка розсади завершена

Компанія «ПАЕК» завершила висадку розсади овочів на відкритому ґрунті, про що повідомила на своїй сторінці...

Детальніше

09.05.2024

Минулорічна морква у ціні

На українському ринку помітна тенденція до підвищення цін на торішню моркву. EastFruit повідомляє, що запаси...

Детальніше

09.05.2024

Не звичайна колекція томатів

Наталія Боярчук, мешканка села Гірка Полонка на Волині, вирощує понад 70 сортів томатів біля свого...

Детальніше