Вибір рубрики

Фермерство і виробництво олії у жіночих руках

25.02.2024

Історія про фермерку Аліну Скрипник і її компанію “Сура Агро”. Аліна виграла грант в осінь 2023 року від програми TalentA, яку представляє міжнародна науково-дослідницька компанія Corteva Agriscience. І що вона зробила з цими грошима? Запустила виробництво соняшникової олії прямо на своєму подвір’ї.

І тепер уяви, вона вирішила, що олія буде не просто олія, а олія з місією. Пайовики її фірми та сім’ї, які потрапляють під визначення “вразливі категорії”, отримуватимуть її даром.

З сім’єю вона в цій фермерській справі з 2000 року, і зараз у них під керуванням близько 610 га землі. Більшість землі вони орендують у своїх односельців, вирощуючи там зернові та олійні культури. Але з початком війни з’явилися труднощі з продажем продукції, ціни впали, з продовольством в регіоні стало зовсім непросто.

І тут на сцену виходить ідея з виробництвом соняшникової олії. Без гранту від TalentA, звісно, зробити це було б важче. Тепер їхня олія вже є в магазинах Дніпра, і невдовзі Аліна планує запустити продажі онлайн і навіть зареєструвати власну торгову марку.

Програма TalentA від Corteva, яка вже чотири роки підряд допомагає жінкам-фермеркам в Україні розвивати свої господарства, робить громади сильнішими і людей – більш захищеними, особливо зараз, в умовах війни. Вони реально вірять в краще майбутнє і роблять круті проєкти для його досягнення.

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше