Вибір рубрики

Гербіцидний захист ріпаку і кукурудзи

13.03.2024

Цього року фермери стикаються з викликом правильного вибору моменту для весняної гербіцидної обробки ріпаку. Секрет успіху – вловити момент, коли оптимальна температура зустрічається з потрібною фазою росту рослини. Чарівне вікно для внесення гербіцидів – це час між фазою 6-8 листків і початком викидання стрілки, що зазвичай дає нам вікно в 10-15 днів.

Обираючи гербіцидну обробку, важливо звернути увагу на типи забур’яненості і температурний режим. Для ріпаку, який вражений дводольними бур’янами, краще не затягувати і обробити поля до моменту стрілкування, поки ще є шанс уникнути небажаних “гостей”.

Якщо мова йде про осот, тут на допомогу прийдуть препарати на основі клопіраліду. А для боротьби з хрестоцвітними “незваними” – зверніть увагу на етаметсульфуронметил, але тільки коли температура не опускається нижче +5°C.

Але не забувайте про кукурудзу! Тут теж є свої нюанси. Чи зосередитись на ґрунтових гербіцидах, чи на післясходових обробках, а може бути на обох? Повний відхід від ґрунтових гербіцидів може призвести до зниження урожайності.

Тож, озбройтеся інформацією, вибирайте правильні стратегії і не забувайте про ретельний догляд за своїми полями. Вирушайте на поле з гербіцидами, готовими дати відсіч усім бур’янам і зберегти урожай від непрошених “гостей”.

Схожі новини:

27.07.2024

Збережемо традиції рогозоплетіння

У Вінниці минулого вікенду було дуже класно! Там відбулася крута подія під назвою «Заплетемо рогозу»,...

Детальніше

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше