Вибір рубрики

Голубці із Вінниччини

09.04.2024

На Вінниччині з’явилася чудова новина, яка змусить усіх гурманів і шанувальників традиційного українського кулінарного мистецтва аплодувати стоячи. Уявіть собі, голубці у буряковому листі, ця унікальна страва з села Бережанка, тепер офіційно визнана елементом культурної спадщини нашої області! Якщо ви ще не куштували цих надзвичайних голубців, то вам обов’язково треба це зробити.

Але це ще не все. Поряд з голубцями, Вінниччина пишається ще кількома кулінарними шедеврами, які також знайшли своє місце у переліку нашої нематеріальної культурної спадщини. Це, зокрема, весняно-літня страва «Трусянка» з Василівки та апетитна «Мамалига зі смаженицею» зі Студенянки.

Не забули вінничани і про свої витвори мистецтва. «Мʼякохідські мальовані килими» та обрядове дійство «Носіння кужеля», а також традиція виконання духової музики з Борівки тепер теж мають своє особливе місце в серцях та історії нашої області.

Ці традиції не тільки збагачують нашу культуру, а й зближують нас з коріннями, нагадуючи про те, що в нашому регіоні живе справжнє мистецтво, здатне надихати й радувати кожного.

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше