Вибір рубрики

Горох і надалі експортуватимуть

28.04.2024

Українські аграрії активно вирощують горох, і цей рік виявився особливо успішним для експорту цієї культури, особливо в країни, як ОАЕ та Саудівська Аравія. Антоніна Скляренко, керівниця Асоціації бобових України, поділилась, що цьогоріч очікується збір щонайменше 400 тисяч тонн гороху. Це досить вражаюче, враховуючи, що українці споживають всього 40 тисяч тонн, а решту експортують.

Площі під горохом будуть збільшуватися, особливо з огляду на високий попит і хороші перспективи на ринках Індії та Китаю, де український горох вже добре зарекомендував себе. На цьому фоні виробники також активно розширюють переробку гороху, зокрема на колотий горох, який користується великим попитом в ОАЕ та Саудівській Аравії.

Антоніна закликає аграріїв бути активнішими на міжнародній арені, відвідувати виставки та налагоджувати нові контакти, щоб продовжувати впевнено рухатись у напрямку розширення експортних можливостей. Такі дії не лише підтримають українське сільське господарство, але й допоможуть відкрити нові ринки для вітчизняної продукції.

Схожі новини:

12.05.2024

Інкубатор для креветок

На Миколаївщині завершують будівництво інкубатора для креветки ваннамей. Любомир Гайдамака, технолог ТОВ «Вісмар аква», поділився...

Детальніше

12.05.2024

Нестача води і екологія

У Криму почали пересихати річки через нестачу опадів та інші фактори, розповів Євген Хлобистов, еколог...

Детальніше

12.05.2024

Видалення пнів на ділянках

Важливим кроком при підготовці ділянки чи будівництві є видалення пнів. Давайте поглянемо на різні методи,...

Детальніше