Вибір рубрики

Грантова програма для бізнеса

06.05.2024

Німеччина планує підтримати українські підприємства, які прагнуть здійснити екомодернізацію, за допомогою нової грантової програми.

У рамках цієї програми, Німеччина надаватиме співфінансування декільком проєктам, спрямованим на впровадження Найкращих доступних технологій та методів управління. Кожен проєкт може отримати до 1 мільйона євро фінансування. Про це повідомили у Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України.

Ключові вимоги до проєктів:

1.Проєкт повинен стосуватися установок, які підпадають під сферу дії та відповідають продуктивності Європейської Директиви 2010/75/ЄС.
2.Підприємство та його потужності мають розташовуватися на території України (за винятком тимчасово окупованих територій та місць, де відбуваються активні бойові дії).
3.Не повинно бути співпраці з країною-агресором або компаніями, що зареєстровані чи діють на території країни-агресора, а також компаніями зі санкційних списків ЄС, США чи України.
Ця грантова програма покликана стимулювати український бізнес до екомодернізації навіть до повноцінного запуску реформи в Україні. Успішне впровадження пілотних проєктів стане сигналом для інших міжнародних донорів про готовність українського бізнесу працювати за європейськими стандартами навіть під час війни.

Програма розроблена Товариством міжнародного співробітництва (GIZ) ГмбХ за дорученням Міжнародної кліматичної ініціативи (IKI), представленої Федеральним міністерством довкілля, охорони природи, ядерної безпеки та захисту прав споживачів Німеччини.

Схожі новини:

19.05.2024

Нове лавандове поле

У селі Велика Омеляна на Рівненщині з'явиться нове лавандове поле, яке обіцяє зачарувати всіх своїм...

Детальніше

19.05.2024

Херсонська черешня дозріває

Уявіть собі, на Херсонщині у фермерському господарстві "Енограй" (ТМ FruitOk) на 50 гектарах виросли черешні...

Детальніше

18.05.2024

Взаємовигідне співробітництво

Уявіть собі, як Україна і Чилі, два краї сидять разом за столом і думають, як...

Детальніше