Вибір рубрики

Гранти для переробних підприємств

11.05.2024

Уряд продовжує надавати гранти для переробних підприємств. Наразі вже затверджено 636 грантів на загальну суму 3,3 млрд грн. Проте у підприємців залишаються питання щодо процесу подання заявок на гранти.

Найпоширеніші питання — про специфіку подання, складання бізнес-планів, основні причини відмов, та правила участі — були розглянуті під час вебінару «Гранти для бізнесу. Підтримка переробних підприємств», організованого Міністерством економіки України у співпраці з Всеукраїнською асоціацією громад.

Гранти для переробних підприємств можуть становити до 8 млн грн у співфінансуванні: 80/20 для деокупованих територій та 50/50 для інших регіонів. Власний внесок є обов’язковим.

Для отримання гранту підприємства повинні досягти встановлених цільових показників операційної діяльності, включаючи сплату податків, зборів та соціальних внесків у розмірі отриманого гранту протягом трьох років. Також підприємства повинні створити від 5 до 25 робочих місць залежно від розміру гранту та забезпечити працевлаштування на них щонайменше на 36 місяців.

Якщо зобов’язання щодо створення робочих місць не виконуються, грант має бути повернений повністю протягом місяця.

Схожі новини:

05.09.2024

Новітні досягнення та обмін досвідом – День Поля “АГРО Вінниця”

У Вінниці стартував мега-крутий агро-івент — День Поля "АГРО Вінниця". Це вже вийшло на рівень...

Детальніше

04.09.2024

Щоб соняшник ріс у комфорті

Якщо ви займаєтесь вирощуванням соняшнику або просто цікавитеся агрономією, зверніть увагу на важливість густоти посівів....

Детальніше

03.09.2024

Щеплення баклажанів на томати

Анатолій Пісковий із милого села Малий Кобелячок на Полтавщині зумів виростити такого велетенського баклажана, що...

Детальніше