Вибір рубрики

Гранти для переробних підприємств

11.05.2024

Уряд продовжує надавати гранти для переробних підприємств. Наразі вже затверджено 636 грантів на загальну суму 3,3 млрд грн. Проте у підприємців залишаються питання щодо процесу подання заявок на гранти.

Найпоширеніші питання — про специфіку подання, складання бізнес-планів, основні причини відмов, та правила участі — були розглянуті під час вебінару «Гранти для бізнесу. Підтримка переробних підприємств», організованого Міністерством економіки України у співпраці з Всеукраїнською асоціацією громад.

Гранти для переробних підприємств можуть становити до 8 млн грн у співфінансуванні: 80/20 для деокупованих територій та 50/50 для інших регіонів. Власний внесок є обов’язковим.

Для отримання гранту підприємства повинні досягти встановлених цільових показників операційної діяльності, включаючи сплату податків, зборів та соціальних внесків у розмірі отриманого гранту протягом трьох років. Також підприємства повинні створити від 5 до 25 робочих місць залежно від розміру гранту та забезпечити працевлаштування на них щонайменше на 36 місяців.

Якщо зобов’язання щодо створення робочих місць не виконуються, грант має бути повернений повністю протягом місяця.

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше