Вибір рубрики

Гречка – домашній улюбленець

04.04.2024

Здається, наші аграрії цьогоріч трохи скоротять простори під гречку, приблизно на 10%. Світлана Литвин з УКАБ вважає, що гречки засіють близько 125 тис. гектарів, а урожай має скласти десь 162 тис. тонн. Ось така математика.

Минулий рік виявився роком гречкового буму, але це трохи перебор, і в кінцевому підсумку гречка опинилася на полицях за ціною, як два роки тому – близько 28 грн за кілограм. Так, як і вся їжа дорожчає, гречка вирішила стати вигодою для споживачів, але збитком для аграріїв.

Світлана каже, що на гречку в Україні є свої «гойдалки» цін і посівів. Як-то кажуть, один рік вона – золото для аграріїв, але не дуже для купців, а інший рік – радість для купців, але головний біль для аграріїв. І так по колу.

А ще гречка – це такий собі домашній улюбленець, адже її не везуть за кордон. Схоже, що світ не в захваті від нашої гречки, як ми. Це так, наша місцева звичка, подібно до любові до борщу та вареників.

Схожі новини:

03.05.2024

Тестування різноманітних сортів культур

Вже цього року група «Агротрейд» відзначиться надзвичайно масштабним планом досліджень, адже вони збираються провести 411...

Детальніше

03.05.2024

З’явилися перші сходи картоплі

Цьогорічний сезон картоплі розпочався з позитивних нот, адже погода дозволила фермерам почати посівну роботу дещо...

Детальніше

03.05.2024

Один із найкращих вишів України

Сумський національний аграрний університет потрапив до переліку 25 найкращих вишів України, чого вдалося досягти завдяки...

Детальніше