Вибір рубрики

Гречка – домашній улюбленець

04.04.2024

Здається, наші аграрії цьогоріч трохи скоротять простори під гречку, приблизно на 10%. Світлана Литвин з УКАБ вважає, що гречки засіють близько 125 тис. гектарів, а урожай має скласти десь 162 тис. тонн. Ось така математика.

Минулий рік виявився роком гречкового буму, але це трохи перебор, і в кінцевому підсумку гречка опинилася на полицях за ціною, як два роки тому – близько 28 грн за кілограм. Так, як і вся їжа дорожчає, гречка вирішила стати вигодою для споживачів, але збитком для аграріїв.

Світлана каже, що на гречку в Україні є свої «гойдалки» цін і посівів. Як-то кажуть, один рік вона – золото для аграріїв, але не дуже для купців, а інший рік – радість для купців, але головний біль для аграріїв. І так по колу.

А ще гречка – це такий собі домашній улюбленець, адже її не везуть за кордон. Схоже, що світ не в захваті від нашої гречки, як ми. Це так, наша місцева звичка, подібно до любові до борщу та вареників.

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше