Вибір рубрики

Гроші на теплицю отримали через заявку у “Дії”

25.02.2024

З 2012 року ФГ “Волинський сад” займаються садівництвом, вирощуючи яблука і вишні, ну і взагалі зелені майстри. Але не так давно вони вирішили зайнятися чимось новеньким і кинули око на теплиці. Дізнались, що можна отримати грант від держави.

І вот, Тарас Щерблюк, головний у “Волинському саду”, подав заявку через той самий портал “Дія”. Держава вирішила профінансувати 70% вартості їхнього проєкту, а решту 30% Тарас додав зі своєї кишені.

Так вони вирішили побудувати 11 теплиць на своїй землі площею 0,8 га. Одна з них уже працює як розсадник. Там вже висадили огірочки і чекають на врожай у травні. А щоб усім теплицям було тепло і затишно, Тарас побудував поруч твердопаливний котел на 1 МВт, який працює на солом’яних гранулах.

Але найважливіше не це. Вони створили 12 нових робочих місць, бо такі умови гранту. І ще, завдяки цим теплицям, люди в області тепер будуть мати свіжі овочі та зелень цілий рік навколо, прямо з місцевого виробництва.

Схожі новини:

05.09.2024

Новітні досягнення та обмін досвідом – День Поля “АГРО Вінниця”

У Вінниці стартував мега-крутий агро-івент — День Поля "АГРО Вінниця". Це вже вийшло на рівень...

Детальніше

04.09.2024

Щоб соняшник ріс у комфорті

Якщо ви займаєтесь вирощуванням соняшнику або просто цікавитеся агрономією, зверніть увагу на важливість густоти посівів....

Детальніше

03.09.2024

Щеплення баклажанів на томати

Анатолій Пісковий із милого села Малий Кобелячок на Полтавщині зумів виростити такого велетенського баклажана, що...

Детальніше