Вибір рубрики

Гроші на теплицю отримали через заявку у “Дії”

25.02.2024

З 2012 року ФГ “Волинський сад” займаються садівництвом, вирощуючи яблука і вишні, ну і взагалі зелені майстри. Але не так давно вони вирішили зайнятися чимось новеньким і кинули око на теплиці. Дізнались, що можна отримати грант від держави.

І вот, Тарас Щерблюк, головний у “Волинському саду”, подав заявку через той самий портал “Дія”. Держава вирішила профінансувати 70% вартості їхнього проєкту, а решту 30% Тарас додав зі своєї кишені.

Так вони вирішили побудувати 11 теплиць на своїй землі площею 0,8 га. Одна з них уже працює як розсадник. Там вже висадили огірочки і чекають на врожай у травні. А щоб усім теплицям було тепло і затишно, Тарас побудував поруч твердопаливний котел на 1 МВт, який працює на солом’яних гранулах.

Але найважливіше не це. Вони створили 12 нових робочих місць, бо такі умови гранту. І ще, завдяки цим теплицям, люди в області тепер будуть мати свіжі овочі та зелень цілий рік навколо, прямо з місцевого виробництва.

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше