Вибір рубрики

Херсонська черешня дозріває

19.05.2024

Уявіть собі, на Херсонщині у фермерському господарстві “Енограй” (ТМ FruitOk) на 50 гектарах виросли черешні — від найраніших до найпізніших сортів. Агроном Віталій Крупа розповідає, що вони сподіваються на урожай, як мінімум, не гірший за минулорічний, коли зібрали 200 тонн ягоди.

До війни у них було 400 га саду, але зараз вдалося зберегти лише 160 га. Тут вирощують не тільки черешню, але й персики та сливи. І ось восени вони навіть посадили новий персиковий сад з унікальними сортами з Іспанії — цікаво, правда?

Щодо обладнання для сортування, яке вони купили ще до війни, то встановити його поки не вдалося через пошкоджену будівлю. Але ягоди вони все одно зберігають — у відновлених камерах на 200 тонн, а ще є холодильник на 3 тисячі тонн.

Цьогоріч “Енограй” планує продавати свої черешні на внутрішньому ринку — у магазини METRO, WineTime та місцевим торговцям. І з логістикою у них все гаразд, бо є власні авто для перевезення ягід. Цікаво, скільки черешні вдасться зібрати цього року!

Схожі новини:

27.07.2024

Збережемо традиції рогозоплетіння

У Вінниці минулого вікенду було дуже класно! Там відбулася крута подія під назвою «Заплетемо рогозу»,...

Детальніше

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше