Вибір рубрики

Хвороби сої і фунгіцидний захист

01.02.2024

Альтернаріоз є однією з найпоширеніших та найагресивніших хвороб сої. Він призводить до скорочення врожаю та значного зниження схожості насіння через зменшення фотосинтетичної поверхні листя.

«Поширення альтернаріозу спостерігається в кінці цвітіння сої. В місцях ураження, частіше з нижнього боку, з’являються дрібні, кутасті або округлі, коричневі плями. Потім серединка плямок стає світло-коричневою з темно-коричневою облямівкою. Вони збільшуються в розмірі, зливаються, темніють, стають чорно-бурими. Це створює серйозні проблеми для врожаю та вимагає ефективного контролю», — розповідає менеджер з агротехнологій компанії LNZ Group Віталій Брашован.

Науковці пропонують фунгіцид Ультралін (цимоксаніл, 350 г/кг + азоксистробін, 250 г/кг) від DEFENDA нормою 0,3-0,5 кг/га допоможе проконтролювати пероноспороз, альтернаріоз, септоріоз.

За матеріалами AgroPortal

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше