Вибір рубрики

Імбирний чай та пряники

07.05.2024

Ціни на імбир стрімко зросли, перетворивши його на справжню розкіш у всьому світі. Востаннє подорожчання спричинило безпрецедентний попит на цей колись екзотичний інгредієнт.

У Східній Європі імбир став центральним елементом культури чаю і набув популярності в кулінарії та випічці. Причиною такого стрибка стала погана врожайність у Китаї та Індії, призвівши до різкого скорочення запасів.

Це суттєво вплинуло на Китай, де імбир традиційно споживають, перетворивши його на розкішний продукт. Проте, у червні-липні нові врожаї з Бразилії та Перу можуть трохи стабілізувати ситуацію, хоч ціни і залишатимуться високими до початку китайського експорту.

Китай залишається лідером експорту імбиру, поставляючи до 500 тисяч тонн щороку. Індія та Таїланд торгують в п’ять разів менше. Перу, Нігерія, Бразилія та Непал також є значними гравцями.

Найбільшими імпортерами є США, Бангладеш, Пакистан, ОАЕ, Японія та Нідерланди (для реекспорту). Україна, імпортуючи близько півтори тисячі тонн із Бразилії, Китаю та Перу, посідає 50-те місце у світі.

Схожі новини:

19.05.2024

Німецька сільськогосподарська техніка

Німецька компанія Schneider вирішила порадувати нас своїм брендом сільськогосподарської техніки Eisen Löwe, який вони відродили...

Детальніше

19.05.2024

Нове лавандове поле

У селі Велика Омеляна на Рівненщині з'явиться нове лавандове поле, яке обіцяє зачарувати всіх своїм...

Детальніше

19.05.2024

Херсонська черешня дозріває

Уявіть собі, на Херсонщині у фермерському господарстві "Енограй" (ТМ FruitOk) на 50 гектарах виросли черешні...

Детальніше