Вибір рубрики

Імпорт м’яса став меншим

07.04.2024

В Україні свиночки та курочки мають справжній бум! Чисельність свиней піднялася на 3%, а птахівня – аж на 2,2% порівняно з минулим роком. Це особливо відчутно на фермах, де наші аграрії роблять усе, аби насичувати внутрішній ринок свіжатинкою. І знаєте що? Ми торік з’їли 54,7 кг м’яса на душу населення, коли як норма – лише 52 кг. А на цей рік плануємо ще й збільшити апетит на свинячу та курячу тушку, хоча яловичинку будемо їсти трохи менше.

А птиця у нас не лише в котелку, а й за кордон летить – експорт має крила, друзі! І хоча свинина та яловичина дали трошки задку в виробництві, але ми не опускаємо лапок. Завдяки нашим старанням, імпорт м’яса став меншим, а експорт – більшим. Нашу продукцію з радістю з’їдають у Нідерландах, Саудівській Аравії, Словаччині, і навіть далекому Китаї.

А що ми? Ми свою м’ясну продукцію переважно закуповуємо у Польщі, Іспанії, Франції та інших дружніх країнах. Отака в нас з вами м’ясна географія, друзі!

Схожі новини:

04.05.2024

Бізнес-план допоможе у організації діяльності

Міністерство аграрної політики та продовольства України розробило і затвердило форму типового бізнес-плану для створення та...

Детальніше

04.05.2024

Полегшення у податках

У Харкові місцевий бізнес отримав полегшення в податках. Міська рада звільнила підприємців від деяких податків...

Детальніше

04.05.2024

Сіють кукурудзу, наступна буде соя

На Вінниччині компанія «ТАС Агро» завершує весняну посівну кампанію 2024 року. Зараз активно сіють кукурудзу,...

Детальніше