Вибір рубрики

Інвестори зацікавлені в лохині

08.04.2024

Наша лохина зробила справжній фурор на світовому ринку в 2023 році, подарувавши Україні рекордні $16,5 млн доларів експортної виручки! Вона навіть випередила яблучко з його $14,1 млн. Тепер у нас лохина – справжня зірка, поступається хіба що волоському горіху та замороженим ягодам.

Саме лохина, разом зі своєю подругою малиною, є справжнім рекордсменом за швидкістю зростання серед усіх експортних ягід, показуючи прибуток на 22-28% кожного року. І хоч яблучко можемо відправляти куди завгодно майже цілий рік, наша лохина має короткий, але яскравий сезон з липня по жовтень.

Не дивно, що інвестори зараз як ніколи зацікавлені в лохині, вкладаючи в неї чимало, адже ця ягода має величезний потенціал. Андрій Ярмак із ФАО каже, що лохина все ще відкриття для багатьох споживачів по всьому світу. Вона не тільки зручна у використанні та вирощуванні, але й має чимало сортів, які можна адаптувати під будь-які кліматичні умови.

Цього року ми вирішили трохи змішати картину, диверсифікуючи експорт не тільки до нашого традиційного партнера Польщі, а й розширюючи географію до Нідерландів, Великої Британії, Німеччини, Іспанії та навіть Грузії. Хоча останнє трохи здивувало експертів, адже Грузія сама швидко збільшує експорт цієї смакоти.

Лохина з України підкорює світ, і здається, що ніщо не може зупинити її шлях до успіху та нових ринків!

Схожі новини:

04.05.2024

Адаптація до поточних викликів

Український бізнес у квітні демонструє позитивні настрої, адаптуючись до складних умов повномасштабної війни. Індекс очікувань...

Детальніше

04.05.2024

Бізнес-план допоможе у організації діяльності

Міністерство аграрної політики та продовольства України розробило і затвердило форму типового бізнес-плану для створення та...

Детальніше

04.05.2024

Полегшення у податках

У Харкові місцевий бізнес отримав полегшення в податках. Міська рада звільнила підприємців від деяких податків...

Детальніше