Вибір рубрики

Інжир дозрів на Харківщині

18.09.2024

На Харківщині в Ізюмському районі відбулась чудова подія—тут вперше вдалося зібрати врожай інжиру, вирощеного просто неба, прямісінько у відкритому ґрунті! Це стало можливим завдяки невтомній роботі Сергія Авраменка, головного наукового співробітника Інституту рослинництва імені Юр’єва. Вони працювали над цим цілих 15 років, випробували близько 100 сортів із різних куточків світу, доклали купу зусиль і зробили багато помилок, але ось—перші плоди на столі!

Цьогорічний урожай включає сорти «Золотистий», «Магарачський» і «Харді Чикаго». Тепер вони продовжать вдосконалювати технології вирощування, підбираючи сорти, які найкраще пристосовані до місцевих кліматичних умов. Уявляєте, яке це виклик у наших краях?

Вирощування інжиру в Україні—це справжнє мистецтво. В південних областях інжир може рости майже без проблем, а от в інших регіонах, як-от Харківщина, потрібні особливі методи, такі як утеплення рослин на зиму та вибір морозостійких сортів. Це плодове дерево, яке історично походить із середземноморського регіону і звикло до теплого, вологого клімату, тому його культивація тут є справжнім випробуванням.

Схожі новини:

19.09.2024

Картоплю яких сортів садитемемо навесні

Виробники поділилися найкращими сортами картоплі, які витримують посуху і дають високі врожаї. Ігор Шкурко, керівник...

Детальніше

17.09.2024

Унікальна олія з Одещини

Хочу поділитися історією Юлії та Михайла Гетманенки, чудових підприємців з Одещини, які вже шість років...

Детальніше

16.09.2024

Буйні поля на солончаках Одещини

Так вже склалося, що на Одещині фермери перетворюють колишні солончаки на буйні поля з лікарськими...

Детальніше