Вибір рубрики

Кафе із присмаком троянд

27.04.2024

У маленькому селі на Одещині, що називається Трояндове, скоро відкриється дуже особлива кав’ярня. Це все частина великого плану, який назвали “Трояндова феєрія”. Керівниця проєкту, Альона Шихалієва, розказала, що вони щойно закінчили ремонт особливого будинку під цю кав’ярню.

Цікаво, що минулого року село отримало визнання як одне з “Неймовірних сіл України” завдяки їхньому проєкту “Трояндове Королівство”. І ось тепер, за підтримки грантів і спонсорів, вони збираються створити сільськогосподарський кооператив. У ньому будуть вирощувати троянди та виготовляти крафтову продукцію, яку можна буде купити прямо у цій кав’ярні-майстерні.

А ще вражає, що кав’ярню розташують у дуже гарному будинку, який спроєктував німецький архітектор для німецького пана ще давно. Тепер на першому поверсі там дитячий садочок, а другий віддали під цю чудову кав’ярню.

Громада навіть їздила до Нідерландів, аби презентувати свій проєкт на інвестиційному форумі і шукати підтримки для його реалізації. Вони мріють перетворити Трояндове на центр троянд не тільки в Україні, а й в Європі. І вже є 6 гектарів готової території під майбутній трояндовий парк, де місцеві жителі вже висадили квіти.

Схожі новини:

09.05.2024

Експорт молочних продуктів

У квітні 2024 року Україна експортувала 10,42 тис. тонн молочних продуктів на суму $21 млн,...

Детальніше

09.05.2024

Ципляти бройлерів на Волині

«Володимир-Волинська птахофабрика» співпрацює з п’ятьма постачальниками добового молодняка бройлерів. Як пояснила заступниця директора з виробництва...

Детальніше

09.05.2024

Болгарський перець у теплиці

Вирощування болгарського перцю в теплиці — чудовий спосіб отримати багатий урожай цього смачного та корисного...

Детальніше