Вибір рубрики

Капуста замість пшениці та ріпаку

08.05.2024

Волинський фермер Микола Барабаш вирішив перейти на овочівництво через низькі ціни на зернові та труднощі з їх реалізацією. Цієї весни він посадив ранню капусту на полі, де раніше сіяв пшеницю та ріпак.

Його поле біля села Покащів Луцького району має площу чотири гектари. Микола сподівається компенсувати втрати від зернових, вирощуючи овочі. Він розповів, що зараз пшениця, кукурудза та соя нерентабельні: “Склади забиті, а ціни немає. Тому ми вирішили скоротити площі під зерновими та спробувати овочівництво. Можливо, знайдемо свою нішу”.

Щоб знизити витрати, Микола виростив розсаду ранньої капусти сам у теплицях — близько 170 тисяч саджанців. Він зазначив, що капуста потребує більше інвестицій, ніж зернові, адже насіння та засоби захисту коштують дорого.

За словами начальника відділу агропромислового розвитку Волині Олександра Книша, щорічно аграрії області засаджують до 13 тисяч гектарів овочевих культур, отримуючи близько 300 тисяч тонн врожаю. Він похвалив Миколу Барабаша за те, що той вирішив спробувати щось нове: “Люди, шукаючи інші культури, захищають себе від цінових коливань”.

Схожі новини:

19.05.2024

Ароматний трояндовий конфітюр

У селі Мильчиці на Львівщині власники крафтової сироварні "Гарбузовий рай" Ігор Рева та Соломія Братах...

Детальніше

19.05.2024

Техніка у тимчасовому користуванні

У рамках грантового проєкту "Підтримка малих фермерів в Україні" розпочато збір ранніх зернових 2024 року....

Детальніше

19.05.2024

Німецька сільськогосподарська техніка

Німецька компанія Schneider вирішила порадувати нас своїм брендом сільськогосподарської техніки Eisen Löwe, який вони відродили...

Детальніше