Вибір рубрики

Кавуни роститимуть на більших площах

07.03.2024

На Херсонщині вирішили дати старт справжньому буму вирощування кавунів та інших овочевих культур. Минулого року було всього 200 гектарів під кавуни, а цього року планують розширитись аж до тисячі! І не тільки кавуни, картоплю з томатами теж хочуть сіяти більше, аж до п’яти тисяч гектарів. Кажуть, що через те, що овочів на ринку мало, а ціни високі, то фермери гайда переходять на вирощування саме цих культур.

А все це стало можливим завдяки тому, що на Херсонщині активно очищують землі від мін. Вже 184 гектари сільгоспугідь повернули до життя. І це ще не межа, бо планують засіяти аж 70 тисяч гектарів. Найбільше піде під соняшник і яру пшеницю, а ще кілька тисяч гектарів – під інші технічні культури.

До речі, минулої осені херсонські аграрії засіяли 68 тисяч гектарів, і це вдвічі більше, ніж раніше. Все завдяки розмінуванню. На Херсонщині працюють понад тисяча саперів, і за цей рік вже розчистили 40 тисяч гектарів. А загалом планують вичистити 240 тисяч гектарів сільгоспземель. Вот такі справи, все йде до того, що Херсонщина може стати справжнім аграрним раєм.

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше