Вибір рубрики

Контроль меду та продуктів бджільництва

02.07.2024

Тепер ЄС збираються ще більше контролювати мед та продукти бджільництва, які надходять з інших країн. Це все через те, що ці продукти частенько потрапляють у центр уваги через шахрайство та фальсифікації, особливо коли до них додають сторонні цукри.

Тож вони посилюють вимоги до простежуваності: з 30 листопада 2024 року мед та інші подібні продукти можна буде ввозити до ЄС лише з установ, які чітко вказані в списку від компетентного органу країни-експортера. Це рішення було прийнято після того, як під час перевірок на ввезення виявили, що в 46% вантажів з такими продуктами були різні невідповідності, а 57% експортерів з-за меж ЄС викликали підозри щодо фальсифікації меду.

До речі, виробникам меду та продуктів бджільництва, які хочуть експортувати свою продукцію до ЄС, варто заздалегідь (за місяць) звернутися до місцевих органів Держпродспоживслужби, щоб їхні виробничі потужності були внесені до відповідних списків. Це важливо, щоб уникнути будь-яких затримок або проблем з експортом. Чудова ідея для забезпечення якості та безпеки продуктів!

Схожі новини:

21.10.2024

Борщ “Діоніса” та оливки з аличі

У Львові є одне особливе кафе, яке точно варте твоєї уваги – “Інші”. Тут готують...

Детальніше

20.10.2024

Смачна диня-чері для вибагливих

Селекціонери з компанії Superfruiter створили унікальний сорт маленької дині з їстівною шкіркою, яку можна їсти,...

Детальніше

19.10.2024

Продукти для покращення пам’яті

Експерти визначили, що ферментовані продукти можуть допомогти не лише з травленням, а й підтримувати мозкову...

Детальніше