Вибір рубрики

Козенята та овечки повертаються у господарства

28.02.2024

Не найкращі часи настали для наших козенят та овечок, після того як непрохані гості завітали на наші землі. Багато хто з пухнастиків загубив свої домівки на тих землях, що зараз не наші, а пасовища, як на зло, зачинені через міни. І ще до купи, люди стали менше купувати те, що наші козенята та овечки дають, бо в кишені грошей стало менше.

Ви знаєте, зараз в Україні близько 941 тисячі цих милих створінь, а це на 14% менше, ніж було минулого року. І з цієї кількості лише 140 тисяч живе у великих господарствах. То є, як на мене, справжні герої нашого часу, як-от «Тростинка» на Київщині чи «Колос» на Одещині, що не бояться тримати овечок, а у козівництві маємо таких молодців, як ФГ «Тетяна 2011» (TM ZINKA).

Так от, кажуть мудрі голови з ГС «Вівчарство та козівництво України», що краще вівчарству бути більшими компаніями чи об’єднуватися фермерськими господарствами, щоб мацніше стати на ноги та вийти на світові ринки. Адже світові баранчики дуже потрібні, але в нас, українців, до них ще особливої любові немає. Тому треба гарненько подумати, як нам з цим усім впоратися, щоб і козенята з овечками були щасливі, і ми з вами теж.

Схожі новини:

17.10.2024

Лохина смачна і корисна

України давно знаходиться серед лідерів країн-еспортерів лохини.За темпами зростання експорту ми опинилися у трійці світових...

Детальніше

16.10.2024

Ситуація зі свинарством

Ситуація зі свинарством в Україні залежить від соціально - екаономічного стану. Поголів'я свиней, її килькість...

Детальніше

15.10.2024

Гурмани полюбляють український часник

Український часник сорту «Любаша» тепер експортують у Японію. Компанія mVm Shoji Co. Ltd з міста...

Детальніше