Вибір рубрики

Крафтові смаколики для всіх

13.03.2024

Олена Шаріпова з містечка Близнюки на Харківщині розповідає про свою незвичайну пригоду у світі крафтових смаколиків. Вона називає свій бренд “Трипівень”, через особливе місце розташування своєї громади — на рівній відстані від Харкова, Дніпра, і Донецька, місце, де, як кажуть місцеві, півень кукурікає на три області.

Захоплення Олени почалося минулого літа, коли вона повернулася з Волині, куди виїхала внаслідок війни. Зараз асортимент її мануфактури включає медові горішки, в’ялені помідори, соус «Солодкий чилі» та варення з гострого перцю. Все вирощено локально, за винятком горіхів.

За словами Олени, серед покупців особливою популярністю користуються в’ялені помідори з травами та олією. Все почалося з літнього запасу сировини та дегідратора для помідорів, який вона придбала. Гострі перці для варення виростила її знайома, а мед зібраний місцевим бджолярем.

Тепер Олена думає про розширення: хоче купити слайсер для виготовлення джерків та сушених фруктів. Вона розраховує на грант для розвитку свого бізнесу і вже має плани на новий продукт — цибулевий джем, знову ж таки з місцевих інгредієнтів. Замовити її смаколики можна в соцмережах, а плани про співпрацю з крафтовими крамницями вже на горизонті.

Схожі новини:

05.09.2024

Новітні досягнення та обмін досвідом – День Поля “АГРО Вінниця”

У Вінниці стартував мега-крутий агро-івент — День Поля "АГРО Вінниця". Це вже вийшло на рівень...

Детальніше

04.09.2024

Щоб соняшник ріс у комфорті

Якщо ви займаєтесь вирощуванням соняшнику або просто цікавитеся агрономією, зверніть увагу на важливість густоти посівів....

Детальніше

03.09.2024

Щеплення баклажанів на томати

Анатолій Пісковий із милого села Малий Кобелячок на Полтавщині зумів виростити такого велетенського баклажана, що...

Детальніше