Вибір рубрики

Крафтові смаколики для всіх

13.03.2024

Олена Шаріпова з містечка Близнюки на Харківщині розповідає про свою незвичайну пригоду у світі крафтових смаколиків. Вона називає свій бренд “Трипівень”, через особливе місце розташування своєї громади — на рівній відстані від Харкова, Дніпра, і Донецька, місце, де, як кажуть місцеві, півень кукурікає на три області.

Захоплення Олени почалося минулого літа, коли вона повернулася з Волині, куди виїхала внаслідок війни. Зараз асортимент її мануфактури включає медові горішки, в’ялені помідори, соус «Солодкий чилі» та варення з гострого перцю. Все вирощено локально, за винятком горіхів.

За словами Олени, серед покупців особливою популярністю користуються в’ялені помідори з травами та олією. Все почалося з літнього запасу сировини та дегідратора для помідорів, який вона придбала. Гострі перці для варення виростила її знайома, а мед зібраний місцевим бджолярем.

Тепер Олена думає про розширення: хоче купити слайсер для виготовлення джерків та сушених фруктів. Вона розраховує на грант для розвитку свого бізнесу і вже має плани на новий продукт — цибулевий джем, знову ж таки з місцевих інгредієнтів. Замовити її смаколики можна в соцмережах, а плани про співпрацю з крафтовими крамницями вже на горизонті.

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше