Вибір рубрики

Кредитна програма діятиме

21.02.2024

Програма кредитування аграріїв «5-7-9%», що стартувала у 2022 році, не тільки допомогла фермерам важкою порою, але й вирішила залишитися з нами ще на два рочки. Так, справді, директорка відділу фінансової стабільності НБУ, Первін Дадашова, розповіла на онлайн-зустрічі, що ця програма – справжній порятунок для наших фермерів, давши їм критично необхідні ресурси та можливість розширити свої ділові горизонти.

Первін зазначила, що хоча агросектор і досі перебуває в складній ситуації, урядовці не сидять склавши руки і шукають способи зберегти пільгові умови кредитування. Але й фермерам варто розглядати й інші шляхи фінансування, адже процентні ставки по кредитах падають і вже в січні опустилися до менш як 18%.

І ось, здається, що фінансові вітри змінюють свій напрямок, намічається відновлення звичних кредитних практик для аграріїв. Так, фермерські господарства знову зможуть розраховувати на позики, і не лише в межах держпрограм, але й за загальними умовами. Це означає, що наші аграрії матимуть більше можливостей для розвитку та процвітання.

Схожі новини:

05.09.2024

Новітні досягнення та обмін досвідом – День Поля “АГРО Вінниця”

У Вінниці стартував мега-крутий агро-івент — День Поля "АГРО Вінниця". Це вже вийшло на рівень...

Детальніше

04.09.2024

Щоб соняшник ріс у комфорті

Якщо ви займаєтесь вирощуванням соняшнику або просто цікавитеся агрономією, зверніть увагу на важливість густоти посівів....

Детальніше

03.09.2024

Щеплення баклажанів на томати

Анатолій Пісковий із милого села Малий Кобелячок на Полтавщині зумів виростити такого велетенського баклажана, що...

Детальніше