Вибір рубрики

Кредитна програма діятиме

21.02.2024

Програма кредитування аграріїв «5-7-9%», що стартувала у 2022 році, не тільки допомогла фермерам важкою порою, але й вирішила залишитися з нами ще на два рочки. Так, справді, директорка відділу фінансової стабільності НБУ, Первін Дадашова, розповіла на онлайн-зустрічі, що ця програма – справжній порятунок для наших фермерів, давши їм критично необхідні ресурси та можливість розширити свої ділові горизонти.

Первін зазначила, що хоча агросектор і досі перебуває в складній ситуації, урядовці не сидять склавши руки і шукають способи зберегти пільгові умови кредитування. Але й фермерам варто розглядати й інші шляхи фінансування, адже процентні ставки по кредитах падають і вже в січні опустилися до менш як 18%.

І ось, здається, що фінансові вітри змінюють свій напрямок, намічається відновлення звичних кредитних практик для аграріїв. Так, фермерські господарства знову зможуть розраховувати на позики, і не лише в межах держпрограм, але й за загальними умовами. Це означає, що наші аграрії матимуть більше можливостей для розвитку та процвітання.

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше