Вибір рубрики

Круп’яний завод на Полтавщині

17.04.2024

На Полтавщині “Лохвицький комбікормовий завод” (ЛКЗ) нарощує оберти та кидається у будівництво круп’яного заводу. Цю ініціативу підтримала програма USAID Агро, сприяючи розширенню можливостей заводу переробляти кукурудзу та горох. Новий завод обіцяє бути чимось на кшталт фабрики мрії для зерна, з добовою продуктивністю до 120 тонн і всіма модними фішками від українських виробників обладнання. Старт виробництва планують на листопад цього року.

Але що ще цікавіше, так це пропозиція ЛКЗ фермерам. Завод пропонує партнерство: дає насіння кукурудзи за системою “візьми зараз, заплати потім”, і не просто кукурудзу, а кременисту, від крутих виробників. А потім ще й купує урожай з цих полів з додатковою надбавкою, обіцяючи кращу ціну, ніж у сусідів. Головне – щоб кукурудза була гарної якості і зберігалася окремо від інших сортів. А ще землі повинно бути не менше 30 га.

Таке сусідство з ЛКЗ обіцяє не тільки вигоду, а й можливість зайнятися чимось новеньким, не втрачаючи на цьому. Мабуть, саме час вирушати на пошуки тієї самої кременистої кукурудзи!

Схожі новини:

06.05.2024

Кукурудзяні поля зменшуються

Європейські фермери збільшують посіви кукурудзи, тоді як українські площі під цією культурою скорочуються. Директорка департаменту...

Детальніше

06.05.2024

Планується зростання поголів’я корів

В Україні за 2023 рік було вироблено 7,34 млн т молока, з яких 4,54 млн...

Детальніше

06.05.2024

Відновлення гірських лісів

Гарна новина для природи Карпат! Уряд України прийняв важливе рішення про заборону суцільних рубок головного...

Детальніше