Вибір рубрики

Квітковий рай у квартирі

22.02.2024

Є така історія про Валентину Костюк з Коломиї, яка перетворила свою квартиру на справжній квітковий рай. Уяви собі: в її квартирі живуть понад 50 видів кімнатних квітів! Кожне вікно в неї – ніби маленький ботанічний сад, а коли настає весна, її лоджія перетворюється на зелений оазис. І там виростає все: від звичайних кімнатних рослин до лаврового листа, який вона ще й використовує в кулінарії.

Валентина каже, що у неї «легка рука» – все, що вона посадить, обов’язково росте. І навіть коли її подруги вже майже готові були відмовитися від якоїсь рослини, вона забирала її до себе, і рослина відновлювалася, радуючи її своїм цвітінням і ростом.

Для Валентини вирощування квітів – це хобі, яким вона живе все своє життя. Вона часто дарує рослини або продає їх за символічну ціну. Пам’ятає часи, коли не могла дозволити собі купити бажану рослину, але завжди знаходила спосіб отримати її, обмінюючись з іншими любителями квітів або вирощуючи самостійно з насіння.

І є у неї такий кактус-велетень, висотою з людину, якого вона привезла з Канади 17 років тому. Раніше їй було легше доглядати за ним, але зараз вона навіть не може його підняти. Валентина жартує, що вони з кактусом старіють разом. Назвала його «Даринкою», на честь своєї онуки, яка народилася тоді, коли кактус з’явився у її домі.

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше