Вибір рубрики

Квітневі заморозки і спаржа

25.04.2024

Ох, ці квітневі заморозки в Україні! Вони мало не поклали край ранньому врожаю спаржі, який вже готувався зустрічати теплі дні. Фермери центральних регіонів, зокрема на Черкащині, стикалися з ночами, де температура опускалася до -3 градусів! Усе це серйозно уповільнило старт сезону спаржі, який цього року почався аж на три тижні раніше, ніж зазвичай.

Багато фермерів діляться своїми переживаннями у соцмережах, розповідаючи про втрачені частини врожаю та пагони, які щойно починали пробиватися через землю. Так, наприклад, за останні дні одна з фермерок зібрала лише один кілограм спаржі.

Спаржа дуже любить тепло, а в холоді зупиняється в рості. Але не все так сумно, бо спаржа відновить зростання, як тільки повернеться тепло. Фермери радять, якщо є така можливість, вкривати спаржу, аби зберегти ранній урожай. А ще цікавий факт: цього року ціни на українську спаржу зросли на 40%, так що тримаймося, і сподіваймося на тепліше весняне сонце!

Схожі новини:

05.05.2024

Сиров’ялений продукт зі свинини

Смачний делікатес Полісся: традиційний мацик пропонують внести до культурної спадщини України На Рівненщині готують документи,...

Детальніше

05.05.2024

Свіжа спаржа на столі

Цього року сезон спаржі почався раніше, ніж очікували. У господарстві BroPRO на Дніпропетровщині почали збирати...

Детальніше

05.05.2024

Смачний яблучний концентрат

Україна продовжує імпонувати світу рекордними обсягами експорту яблучного концентрату другий рік поспіль. З липня 2023...

Детальніше